Porotherm 44 Thermo Profi

2790 Ft

Műszaki segédlet

Méretek (h:sz:m) cm 25 x 44 x 24,9
Nyomószilárdság (N/mm²) 8
Hőátbocsátási tényező (Wm²K) 0,17 (falazatra, kívül 2 cm hőszigetelő vakolattal (λ ≤ 0,12 W/mK), belül 1, 5 cm mész-cement vakolattal)
Tömeg (kg/db) 18,7 (névleges elemtömeg)
Anyagszükséglet (db/m²) 16
Rakatnorma (db/raklap) 72
Kötőanyag igény Ragasztó kiadósság: 5 m2/flakon; Számított vékony rétegű falazóhabarcs igény: 4,71 kg/m2 (Tájékozató adat, habarcsok esetén száraz állapotra vonatkozóan)

Leírás

Alkalmazható kötőanyagok: Dryfix extra ragasztóhab; vékony rétegű falazóhabarcs
Alkalmazási előnyök:
Energiaoasztály: A+++
Szigetelés a téglában védett helyen
53%-kal jobb hőszigetelő képesség
Kötőanyag az árban

A Porotherm Profi márkanévvel forgalomba kerülő Wienerberger termékcsalád elemeit az égetést követően a felfekvő felületein megcsiszolják – ez az egyik legfőbb jellemzője a Porotherm újgenerációs termékcsaládjának. Ez nem csupán új termék, hanem új építési technológia is. A csiszolt termékcsalád mind hagyományos üregszerkezettel, mind hőszigetelési szempontból jobb K üregszerkezettel kapható, valamint kizárólag csiszolt minőségben áll rendelkezésre a leginnovatívabb Porotherm 44 T Profi – szigetelőanyaggal töltött téglánk is.

A Porotherm Profi falazási technológia lépései

1. Sík, szilárd, pormentes, fogadó szerkezetünkön (lábazat, födém) lézeres, vagy optikai szintező és milliméter osztású léc segítségével meghatározzuk a falazat vonalának legmagasabb pontját.
2. Kicsapózsinór segítségével bejelöljük a falazat helyét, majd a legmagasabb pontról indulva, a terhelésnek és hőszigetelési követelményeknek megfelelő falazóhabarcsból vagy esztrich betonból tökéletesen sík és vízszintes, minimum 1 cm, maximum 3 cm vastag habarcságyat alakítunk ki körben a falazat alatt, a falazat vastagságának megfelelően. A habarcságyat – a lehúzóléc hosszától függően – 2-3 m-es szakaszokban képezzük ki a habarcslehúzó szerszámkészlet segítségével.
3. A még nem teljesen száraz habarcságyon ismét bejelöljük a falazat helyét, majd a sarkokról indulva elhelyezzük az első sor csiszolt téglát. Amennyiben a habarcságy teljesen megszáradt, az első sor téglái alá a vékony falazó habarcsból fogas glettvassal kb. 10-15 mm vastagságú réteget kell teríteni. A téglákat egyesével gumikalapács és vízmérték segítségével mindkét irányban vízszintbe állítjuk. Ellenőrizzük, hogy az egész sor nem síkfogas-e és szükség esetén gumikalapáccsal igazítunk.
4. A zsákos kiszerelésű vékony falazó habarcsot zsákonként (25 kg) 9-11 liter vízzel egy tiszta vödörben forgószáras keverővel egyenletesre és sűrűn folyóvá keverjük. Addig kell keverni, amíg csomómentes, sima habarcsot nem kapunk. A bedolgozásra kész habarcshoz utólag vizet sem szabad hozzáadni.
5. A keverőedényből a habarcsterítőbe adagoljuk a vékony falazó habarcsot és elterítjük a második sor alatt, max. 2 m hosszan. A téglákat nagy pórustérfogatuk miatt, habarcsterítés előtt a habarccsal érintkező felületükön nedvesíteni szükséges, hogy ne szívják el túl gyorsan a vizet a habarcsból.
6. A sarkokról indulva, a függőleges falazatot vízmértékkel folyamatosan ellenőrizve, falazózsinór mellett elhelyezzük a második sort. A második sortól a tompán ütköző, nem nútféderes kapcsolatú téglák (sarok, vágott elem) függőleges csatlakozó felületeit vékony falazó habarccsal kell illeszteni.
7. Innen a folyamat soronként ismétlődik. Porotherm Profi válaszfalak csatlakozásainál nem hagyományos, hanem bekötőszalagos bekötés  készül, melynek elemeit már a külső főfal falazásakor vékony falazó-habarcsba ágyazva el kell helyezni. Porotherm Profi belső főfalak
csatlakozásainál hagyományos (téglakötés szabályai szerinti) és nem
hagyományos, hanem bekötőszalagos bekötés is készülhet.
8. Csiszolt és nem csiszolt elemek (pl. áthidaló, koszorútégla) találkozásánál minden esetben hagyományos habarcsot kell használni a nem csiszolt elemek elhelyezésére.

További információk

Tömeg 18.7 kg
Méretek 25 × 44 × 24.9 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Porotherm 44 Thermo Profi” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betöltés...